Egy új univerzumra bukkantam, és el vagyok varázsolva. Ezt most lehetne képletesen is érteni, de tényleg egy saját univerzumot talált ki ez a művész. Andrew Chase egy fotós, aki mellékesen állat-, illetve robotszobrokat épít fémből. Az alakok testrészei, végtagjai mozgathatók, így a mester beállíthatja őket a megfelelő szögbe ahhoz, hogy ilyen fényképekből építhessen történetet, univerzumot:


A Baekdal.com-on megjelent bejegyzés szerint egy ötvenoldalas könyvet készít, melynek főhőse Robot TME. A TME a “Trionic Morphatractable Engineer” rövidítése. (Mindannyian jobban járunk, ha nem kísérlem meg ezt valami magyar fordítással visszaadni.) A lény beceneve egyébként Timmy lett, róla nevezte el az univerzumot is.

Timmynek saját személyisége van, és aki ezt nem hinné el a lenti kép alapján, az lapozza csak végig ezeket a fotókat!


Timmy természetesen másokkal is találkozik az univerzumban. Például elefánttal…


…zsiráffal…


…és egy gepárddal. Utóbbiról egy videó is felkerült YouTube-ra. A fotókból összerakta Chase, hogyan nézne ki az állat futás közben. Hihetetlenül természetes!

A Baekdal infói szerint a Timmy univerzumban a gepárdok a futárok szerepét töltik be, azaz kis csomagokat szállítanak, illetve taposómalmokban is dolgoznak. Maga a gepárdszobor kábé 18 kilót nyom, 61 centi magas, és 127 centi az orrától a farkáig. Chase tíz hét alatt készítette el, összesen 60 órányi munkával. Az alapanyagok elektromos vezetékek és acéllemezek voltak.


Valószínűleg az elefánttal lehetett a legnehezebb a dolga, “ő” ugyanis majdnem 40 kilót nyom, a méretei pedig 91 x 91 x 46 centi. Három és fél hónap alatt készült el. A zsiráfból két darabot is készített, a másodikat elárverezték egy texasi kiállításon. Azt nem tudom, mennyiért kelt el a 183 centis (!) darab, de a kikiáltási ár 6000 dollár (1,2 millió forint) volt. Remélem, arra költötte a pénzt, hogy folytassa a sorozatot!

Lassan már itt lenne az ideje a következő elemnek, ugyanis az első hír 2008 februárjában jelent meg a fotósorozatról, és 2009 júliusában jelentek meg a képek az eddigi utolsó szoborról, a gepárdról.

Alig várom a folytatást… I <3 Timmy!


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.