nov
26

Kisfiú lett!

Egy iPod nano-t kaptunk tesztelésre, és én nyertem meg, mert a Lánysarokba fog bekerülni a következő számban. Amikor kibontottam, és megláttam a türkizes színt, egyből a babakék színű, “It’s a boy!” feliratú képeslapok ugrottak be. :)

Az arányai nekem nem jönnek be annyira, szerintem kicsit bumpszli lett, és ez a kis méret nem is annyira kézreálló, hosszas nyomkodás (bocs, tekergetés) alatt elgémberedtek az ujjaim. A háza eloxált alumíniumból és csiszolt rozsdamentes acélból készült. Végre egy anyag, amin nem maradnak meg az ujjlenyomatok! Mármint, a hátlap és a kijelző ugyanúgy tud koszolódni, de legalább az előlap nem néz ki úgy, mint egy kezdő tolvaj bűntettének helyszíne. Az érintős tárcsával elsőre meggyűlt a bajom. Pont remegett a kezem, mikor ismerkedtem vele (nem az iPod volt rám ilyen hatással, nyugi, bármennyire tetszik is :)), és sehogyse akartam elsőre eltalálni semmit. De hamar összeszoktunk, és nagyon szimpatikus, mennyire egyszerű az egész kezelés és menürendszer.

A kijelző képe nagyon ott van. Nyilván a fő attrakcióig, a videózásig még nem jutottam el rajta, de a Cover flow nézet is elég meggyőző: csak úgy hussannak az albumborítók a kijelzőn! A hangzás rendben van, bár úgy tűnt, a régi shuffle, amit egyébként hordok, nagyobb hangerőre képes. A játékok között nézelődtem még hosszasabban: van benne egy pasziánsz, egy kvíz, ami akár a saját zenékből is összeállíthat nekünk kvízjátékot, illetve van benne egy Vortex is. Ez utóbbi a faltörő játéknak az iPodra optimalizált változata, kör alakú pályán. Tök profin oldották meg, hogy a játékokat csak a tárcsával lehessen vezérelni (a gombokkal ugyanis a zenelejátszót lehet kezelni játék közben is). Egyébként van benne ezenkívül még pár hasznos extra is, ami MP3 lejátszóban nem jellemző: világóra, naptár, telefonkönyv, jegyzetek, stopperóra, telefonkönyv, és ha minden igaz, akkor holnap reggel a nano fog ébreszteni is. Ezt a készüléket sem kerülték el a vicces fordítások: “játéklisták” lett a playlistekből, és “most játszódó” a “now playing”. Még jó, hogy a Cover flow-t nem fordították le.

Az akkuidő is rendben van: gyakorlatilag péntek este óta egész hétvégén erről nyomattam a zenét, és még most is bírja, vasárnap éjjel. De azért mégsem kérem karácsonyra (amúgy 45 ezerért láttam a 8 gigásat), maradnék a shuffle-nél. Hogy miért? Tök egyszerű, én vagyok a hülye. Nekem az kell, hogy egy mozdulattal válthassak számot, vagy állíthassak a hangerőn, és ne kelljen előszedni a lejátszót a zsebemből és feloldani a lock-ot mindezek előtt.

Nnna, tök jó, hogy csak pár mondatot akartam írni róla. :)

Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.