nespresso

“There’s an app for that!” – ez most már a kávéra is igaz. Na jó, kell hozzá azért egy intelligens kávégép is.

Te gondoltad volna úgy tíz éve, hogy lesz Bluetooth a kávéfőzőben? Én nem (pedig Sheldon Cooper is megmondta, hogy minden jobb Bluetooth-szal), aztán most meg néhány hétig vendégeskedett nálunk egy Nespresso Prodigio, aminek az az óriási fícsöre, hogy mobilos alkalmazással is lehet vele kávét készíttetni. Eléggé a jövőben éreztem magam, mit mondjak. Az alkalmazásban azt is megmondhatod neki, hogy milyen kávét készítsen, sőt, akár azt is, hogy mikorra, azaz beprogramozhatod, hogy ne azonnal nyomja a kávét, hanem reggel a friss ital illatára ébredhess. Ráadásul azt is nyilvántartja, mennyi kapszulád van még, azaz mikor kell menned új adagot venned.

Maga a kávéfőző beüzemelése kicsit összetett, legalábbis az első használat előtt még egy kicsit törődni kell a géppel, hogy ne vágjuk haza rögtön az elején. Viszont utána az app letöltése és használata már pofonegyszerű. (Az alkalmazás iTunes-on itt, Google Play-en pedig itt van.) Hátránya annyi van a dolognak, hogy egy kávékapszulát tudsz beletenni a gépbe, ezért egyszerre csak egy kávét tudsz vele készíttetni. Bár a kész kávéért úgyis ki kell menned, szóval akkor újra tudod tölteni a muníció.

Megmondom őszintén, én nagy gyakorlati hasznát nem éreztem a dolognak, inkább a big picture miatt volt fontos az élmény, azaz abba belegondolni, hogy milyen lesz, ha néhány év múlva már tényleg mindent a mobilunkkal irányíthatunk a lakásban.

nespresso-kavefozo-03

Azért röviden elmondom, miért nem érintett meg mélyen a gyakorlati haszon. Az a helyzet, hogy én totál funkcionális kávézó vagyok, azért iszom, mert alacsony a vérnyomásom. Az ízét szeretem, de egyáltalán nem vagyok sommelier, észrevegyem, melyik kávéban milyen pajkos savak játszadoznak az ízlelőbimbóimon. (Éppen ezért a Nespresso kávéról sem tudok bővebben nyilatkozni. Jó volt, finom volt, és elmulasztotta a zombikóromat, szóval megtette, amit meg kellett.) Kávéfőzőm olyan 8 éve nincs, a nescafé is gondoskodik a megfelelő állapotról. Egy kávé elkészítése olyan 12 másodpercemet veszi igénybe, és mindig reggeli után iszom. Ifjúkoromban kávé+cigi kombóval indítottam a napot, és 10-ig nem ettem, akkoriban biztosan jobban díjaztam volna azt azt élményt, hogy az előre beprogramozott, frissen lefőzött kávé illatára ébredhetek. De ez az idő már szerencsére elmúlt, és megúsztam gyomorfekély nélkül.

Ennek ellenére tök örülök, hogy járt nálunk egy ilyen, mert minden totál ebbe az irányba mutat, hogy hamarosan minden mindenhez csatlakozni fog, és az összes elektronikus cuccot a mobilunkkal tudunk majd vezérelni, és tök jó volt egy kicsit belekóstolni ebbe a jövőbe. Érdekes és tulajdonképpen egészen kényelmes.


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.