A jövőről beszélgetünk hozzáértő és (szó)vicces emberekkel a 20 perccel a jövőbe podcastban.

A Gépségszalon Facebook-oldalán és egy múlt heti posztban már emlegettem, de külön posztot még nem írtam róla… eddig. Szóval, az év elején meghívtak egy podcastba a Kaszt.hu-n, amiben a jövőről beszélgetünk.

A stáb ötven százalékát már régóta ismerem, Damage-dzsel még a T3 magazin kapcsán találkoztunk úgy kábé ezer éve, Dawe-et pedig nem sokkal később, a Connect magazin kiadójánál ismertem meg. Aztán évekkel később egy környéken dolgoztunk, ők ketten akkoriban a HVG.hu tech/tudomány rovatán dolgoztak, én meg akkor már a sötét oldalon (=PR) voltam, és néhányszor együtt ebédeltünk, és megvitattuk a világ nagy dolgait. Azóta már náluk is egy csomó változás volt, Dawe most az NLCafénak ír (kicsi a világ), Damage munkásságát pedig a planetdamage.com oldalon követheted nyomon (majd ha befejezi az átalakítást).

Aztán idén január elején rámcsörgött Dawe, hogy van-e kedvem részt venni ebben a podcastban. Elsőre nem voltam biztos, elsősorban magamban, mert inkább írok, mint dumálok, meg inkább kütyüs témákban vagyok otthon, mint jövő, új fejlesztések, techtud, satöbbi. (De ezt lehet, hogy tudod is, ha itt vagy, és olvasol.) Na, azért elég hamar, úgy kb két óra alatt rájöttem, hogy ez nekem KELL, a társaság is tök jó, igazából a téma is baromi érdekes, és ha a komfortzónámnak ott van vége, hogy nem akarok dumálni, az szomorú, és el kell hagyni. Így ismertem meg Balázst, aki – több más dolog mellett – a Kaszt.hu-n és a Malackarajon ügyködik. És így lett négyünkből a 20 perccel a jövőbe podcast crew.

Azóta már összesen hét részt vettünk fel, és szégyen, hogy eddig nem írtam még róla (de másról sem volt időm, lehet, hogy feltűnt). A legtöbbször aktuális hírek kapcsán beszélgetünk, de sosem késő bekapcsolódni. Illetve most is elkezdheted még akár az elejéről. Amit az első adásban beszélgettünk az okoshűtőkről, okos autókról és okos tetoválásokról, az azért még most is nagyjából aktuális, nem rohant el mellettünk annyi idő és fejlesztés, hogy elavult lenne, amit két hónapja gondoltunk.

A legtöbbször olyan friss híreket, eseményeket, fejlesztéseket, újdonságot, bejelentéseket veszünk elő és tárgyalunk ki, amik előrevetíthetik, hogyan fogunk élni öt-tíz-húsz-ötven, esetleg még több év múlva: mit fogunk csinálni, enni-inni, nézni, vezetni, nyomkodni, hogyan fogunk szórakozni, gyógyulni, túlélni, és egyáltalán, emberek leszünk-e még, vagy már feltöltöttünk a tudatunkat egy számítógépbe. Az aktuális hírek kivesézése mellett két tematikus adásunk is volt már, az egyikben a mesterséges intelligenciákat veséztük ki, a másikban pedig Dawe számolt be a Mobile World Congress-en szerzett tapasztalatairól. Bővebben nem részletezem, mert nem akarok lelőni a témákat, hallgass inkább bele az adásokba!

Kedvcsinálónak (vagy éppen elrettentőnek) pedig már csak annyit tennék hozzá, hogy a srácok legalább ugyanakkora szóviccerek, mint én. Szóval van egy-két eléggé pusztító, az egyes adások címei is az ott elhangzottakból álltak össze.

A legutóbbi adás a poszt elején van, a többit pedig itt találod:

Ha további podcastok is érdekelnek más témában, akkor a Kaszt.hu honlapját és Facebook-oldalát is érdemes követni.

PS: Balázs is erre buzdít több adás végén, és én is csak ezt tudom javasolni: ha tetszik, amit csinálunk, akkor lájkolj és értékelj minket. Ha meg nem tetszik valami, akkor írd meg, hogy min kéne változtatnunk szerinted. Egyébként meg písz, láv és Soylent Night!


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.