sw-lampa-snotrup

A Csillagok háborúja és a skandináv dizájn találkozása (ami egyébként áprilisi tréfának indult) majd jól felvillanyoz.

Elkelne az otthonodban egy-két olyan világítótest, ami ugyan minimalista stílusú, de azért erősen felismerhető rajtuk a Star Wars-os inspiráció? A jó hírem az, hogy egy Eyal Rosenthal nevű illető készített pár igen látványos tervet. A rossz hír viszont az, hogy ezek csak koncepciók, sőt, igazából csak egy április tréfához készítette őket. Írt egy “szenzációs” hírt arról, hogy egy svéd pasi pasi megörökölte a nagyapja lámpaboltját, amiben talált egy 70-es évekbeli katalógust a Star Wars-karakterekre hajazó lámpák tömkelegével. Így hirtelen megértette, miért mormogott egy csomószor a nagyapja valami mozis amerikai pasiról, aki felvásárolta fél a boltot. Nos, az áprilisi tréfa jó poén volt, de a tervező azóta folyamatosan kapja a kéréseket rajongóktól, hogy meg akarják venni valamelyik modellt, szóval hátha lép valamit.

A terveket egyébként úgy állította össze, mintha egy (meg nem nevezett) svéd bútoráruház katalógusában jelennének meg. A neveket is úgy választotta, hogy tükrözze az inspirációul szolgáló karaktert és a svéd gyártó elnevezési szokásait is. A szöveg pedig az egyes szereplők Wikipedia oldaláról származik, és Google Translate-tel fordította le, úgyhogy a svédül tudó olvasók számára valószínűleg ez is elég vicces lehet.

sw-lapma-vader   sw-lampa-fett

sw-lampa-bb8

sw-lampa-rey

sw-lampa-maul


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.