samsung_addwash-1

…és sietősöknek és környezettudatosoknak. Innováció a mosógép-iparban.

Nagyjából a “na ne mondja, hogy az Omo-tól lett ilyen” időszaka óta úgy érzem, hogy a ruhatisztítás terén nem lesznek nagy újdonságok a mi életünkben. A mosóporoknál tényleg úgy látom, nem tudnak kitalálni újat olyanokon kívül, mint a lipoizé, esetleg még talán visszamehetünk a természetesebb módszerekhez, mint mondjuk a mosódió meg a mosószóda. A mosógépeknél nyilván nagyobb a mozgástér, és az Omo óta például azért lett szárítógép, ami mondjuk elég hasznos. Csak én a géppel szárított ruhák szagát nem szeretem, szóval ez az innováció engem nem hatott meg kipróbálás után, bármennyire is szimpi volt első hallásra.

Na, de amikor azt hinnéd, hogy nem tudnak újat kitalálni, akkor kiderül, hogy mégis. A Samsung olyan mosógéppel jelentkezett AddWash névvel, amibe még a mosás elindítása után, utólag is beletehetsz cuccokat. Ha most esetleg gúnyosan és fölényesen kacagsz, és azt kérdezed, ennek mi értelme, akkor az azt jelenti, hogy te abba a 10 százalékba tartozol, akit nem érint ez a probléma. Ugyanis a Samsung gondos előkészületeket végzett, felmérte az igényeket, és arra jutott, hogy az emberek 90 százalékával rendszeresen előfordul, hogy kifelejt ruhákat a mosásból. (Jelentem, velem is előfordult már párszor, de eddig nem tulajdonítottam nagy jelentőséget annak, hogy az illető ruhadarabnak meg kell várnia a következő mosást. Persze nem is jutott eszembe, hogy lehetne másként, de ha mégis, inkább memóriatuningot kértem volna a saját agyamba, mint fejlesztést a mosógépembe.)

Igen, most jön az a kérdés, hogyan teszed bele, hát akkor kifolyik belőle a víz, meg kipotyognak a csuromvizes ruhák? Na, erre találtak ki egy pici ablakot az AddWash ajtaján, elég csak azt kinyitni. Persze nem akármikor, azt a kapcsolódó mobilapp mondja meg, hogy mikor van olyan fázisban a gép, ha jól értettem az infókat. (Csak nehogy az legyen, hogy akkor is elfelejted beletenni, amikor az app szerint épp lehetne.)

samsung_addwash-2

Igen, ez a következő hűha, hogy mobilapp is van hozzá, persze ma már mihez nincs. (Épp egy Nespresso kávégép is van nálunk tesztelésen, amit szintén lehet mobilappal irányítani, majd írok róla hamarosan.) A wifi kapcsolattal is ellátott mosógéphez ugyanis olyan alkalmazást készítettek, amivel távolról is elindíthatod és nyomon követheted a mosást.

Egyébként energiatakarékos és kíméletes, mert – most a sajtóközleményből idézek, ezt figyeld -: “A készülék habgenerátora a víz és a mosószer elegyéhez levegőt is kever, az így létrehozott aktív hab pedig negyvenszer gyorsabban szívódik fel a ruha szövetébe, mint a hagyományos mosószeres víz.” Aktív hab, új szó került a szótárba, és akkor azt még nem is mondtam, hogy ezt a technológiát úgy hívják, hogy Eco Bubble™. De ha ez még nem lenne elég, akkor van benne Super Speed is, ami az ultragyors, egy óránál is rövidebb programot jelenti.

Én le vagyok sokkolva, komolyan. A gép egyébként 7, 8, 9 és 12 kg kapacitású modellekben kapható Magyarországon, és ha te még nem vagy lesokkolva, és még többet akarsz tudni, itt nézelődj!

Egyéb posztjaink háztartási cuccokról:

A 9 centi magas takarítónő: kipróbáltuk az LG felső kategóriás robotporszívóját

Szódakészítés pofonegyszerűen – SodaStream GENESIS

Porszívót teszteltünk – LG VK 7920 UHT


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.