Mattel_ThingMaker

A 3D nyomtató lehet az új játékvasút. Simán elhiszem, hogy egy csomó szülő azért veszi majd meg a gyerekének, hogy ő játszhasson vele.

A Mattel jelentette be nemrégiben, hogy olyan 3D nyomtatót árulnak hamarosan, amivel a gyerekek bármilyen játékot nyomtathatnak maguknak. A ThingMaker 2016 őszén érkezik, de már előrendelhető. Érdekesség, hogy a 60-as években is volt a Mattel-nek egy ThingMaker nevű játéka, ott különféle témájú öntőformákkal lehetett szórakozni.

Az új ThingMaker ára 300 dollár, azaz kb 83 ezer forint lesz. Ezzel nem lesz a legolcsóbb 3D nyomtató, és nem is az első. Az érdekessége inkább az, hogy nagyon egyszerűen használható az az alkalmazás, amivel megtervezheted a nyomtatnivaló formádat. Egy csomó előre kialakított sablont is lehet választani és kombinálni, és ha ebben már elég gyakorlott vagy, akkor magadtól is tervezhetsz alakzatokat a nulláról.

Ez azért is tök jó, mert semmilyen határt nem szab a kreativitásnak, és pluszban még valami totál modern technológiával ismerkedik a gyerek. Meg ismerkednék vele én is szívesen. :) Kevés dolog van, amit irigylek a mai fiataloktól, gyerekektől, de ez olyan. Baromi jól ellettem volna egy ilyennel, a legót is imádtam, és anyám szerint totál ötletes dolgokat raktam össze, ami neki soha nem jutott volna eszébe. Persze most már én is ott tartok, hogy fogalmam sincs, miket nyomtattam volna vele kiskoromban.

Neked van ötleted, hogy te mire használtad volna?


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.