x-files-shirt

Ha nem tudnád, mihez kezdj magaddal, amíg megérkezik az új X-akták rész (már csak pár nap!!!), akkor itt egy ötlet a hangolódásra.

Egy rajongó összerendezte mind a 202 rész helyszínét egy térképre, még a fiktív településeknek is belőtte a körülbelüli helyét a világban. Egy másik illető pedig egy szép interaktív térképet rakott belőle össze a Mapboxon, ahol egyszerűen nézelődhetsz, zoomolhatsz, böngészhetsz és olvasgathatsz, mert mindegyik helyszínről és epizódról van rövid összefoglaló és link a hosszabb összefoglalóra is a Wikipedián.

x-aktak-terkep

Elvileg néhány easter egget, azaz meglepetést is elrejtett a térképen a készítő, amit a lelkes rajongók vadászhatnak le. Az egyik ilyen meglepit le is lőtték a projektről szóló blogbejegyzésben: ha elkezdesz nagyítani a térképen, egy idő után megjelenik a Mulder falán lévő plakátról ismerős “I want to believe” felirat és repülő csészealj. Az Atlanti-óceánon keresd, viszonylag közel Amerika partjaihoz, Virginia és Észak-Karolina magasságában. (Az lett volna az igazi, ha még van itt valami apró meglepi, ha fullra rázoomolsz az ábrára, de nem volt. Tudom, ne legyek telhetetlen.)

Azt hiszem, elleszek vele a hétvégén. A sorozat újranézés már megvolt, amikor bejelentették a folytatást. Most már az izgulás van, hogy ugye jó lesz, és ugye nem olyan lesz, mint az utolsó 2 évad.

Ui: a nyitókép a Threadless-ről van, akik versenyt hirdettek X-aktás pólótervekre. Nem ez lett a győztes dizájn, de nekem ez a kedvencem. Itt nézheted meg a 15 legjobbat.


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.