artris2

Egy magyar fejlesztésű mobil alkalmazás a klasszikus Tetris játékot ötvözi egy kis művészettörténettel.

Az Artris játék lényege az, hogy a hagyományos Tetrishez hasonlóan négyes blokkokból kell építkezni, de az elemeken híres festmények vagy egyéb érdekes képek részletei láthatók, és a teljes műalkotásokat kell kirakni belőlük. Így a játékban nem az a fejtörő, hogyan lehet a legjobban elhelyezni a blokkokat úgy, hogy a lehető legtöbb pontot kapjuk, hanem egy puzzle elemeit kell összerakni.

A kép pedig sokféle lehet: nem csak képzőművészeti albumok közül válogathatunk, hanem játszhatunk tájképekkel vagy állatok és növények, illetve távoli városok és világörökségi helyszínek fotóival is. Sőt, a fejlesztők szándékai szerint hamarosan arra is lesz lehetőség, hogy a saját képeinket töltsük fel a játékba.

A festmények között megtalálhatók Van Gogh, Cézanne, Renoir, Klimt, Toulouse-Lautrec és még sok más világhírű művész alkotásai, és számtalan magyar remekmű a KOGART, a Kovács Gábor magángyűjtemény és a TAT Galéria kollekciójából. A magyar alkotókat többek közt olyan művészek képviselik, mint Rippl-Rónai József, Ferenczy Károly, Vaszary János, Szinyei Merse Pál, Tihanyi Lajos, Csernus Tibor és Szalay Lajos.

Hogy még izgalmasabb legyen a játék, a különböző nehézségi szinteken más-más akadályokat kell legyőznünk, mint például elforgatott darabok vagy kitakart képrészletek. Zsetonokért cserébe vásárolhatunk segítséget adó „fegyvereket” is. Ha már elég magabiztosak vagyunk a képkirakásban, és vágyunk egy adrenalinfröccsre, összemérhetjük tudásunkat barátainkkal vagy ismeretlenekkel a Párbaj módban. Ez utóbbi egyelőre még csak az iPhone-ra elérhető verzióban használható, de hamarosan jön az Androidos változatban is.

Az Artris teljesen ingyenesen letölthető, és még reklámok sincsenek benne. Itt találod az AppStore-ban és a Google Play áruházban.


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.