CogniToys-1

Ez a cuki külsejű dinó az IBM Watson segítségével válaszolja meg a gyerekek kérdéseit. Kemény, mi?

Már megint egy Kickstarter projektről írok, remélem, nem unalmas még. Én még nem unom, annyi jó ötlet van. Azaz ez inkább elgondolkodtató… nem tudom eldönteni, hogy irtó jó-e, vagy ez már akár káros is lehet.

A CogniToys játékdinoszaurusz szinte már egy mini robot játszópajtás a gyerekeknek. Beszélgetni tud velük, játékosan tanítja őket, válaszol a kérdéseikre, vicceket és történeket mesél nekik, sőt, együtt is kitalálhatnak sztorikat. A kütyü ráadásul internetkapcsolattal is rendelkezik, így a készítők is mindig tudják fejleszteni a fícsöröket, és elvileg így lehet testre szabni minden gyerek saját játékát. Plusz nyilván az infókat is innen szedi azoknál a kérdéseknél, amikre alapból nem tud válaszolni.

Az IBM Watson pedig úgy jön a képbe, hogy a készítők az ötletükkel megnyerték az IBM versenyét, aminek ez volt a tétje. Márminthogy hozzáférést nyernek a szuperszámítógéphez.

A történetnek ez az eleme nagyon tetszik. De a többi részét kicsit furcsállom. Egy kisgyerek inkább más gyerekekkel játsszon, és a szüleitől vagy a nevelőitől tanuljon, nem? (Persze ezt úgy mondom, hogy nincs gyerekem. Lehet, hogy van olyan szülő, akinek óriási megkönnyebbülés, ha az ötödik “De miért…” kezdetű kérdésnél a dinóra bízhatja a gyerek szórakoztatását.) Plusz ha a netre csatlakozik a dinoszaurusz, akkor meg is lehet hekkelni, amit egy kisgyerek által használt tárgynál még veszélyesebb lehet, mint a felnőttek gépeinél…

Mindenesetre a Kickstarteren nagy sikere van a cuccnak.


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.