tago-arc-1

Tegnap este 8-kor indult el a tago arc dizájnkarperec közösségi finanszírozási kampánya, és ma délelőttre már közel a fele összejött a várt összegnek. A launch partin nekem is volt szerencsém ott lenni, és közelről is megnézni a prototípusokat.

A tago arc karkötő külseje egy hajlított e-Ink kijelző, amin a júzer maga változtathatja a mintát egy NFC-képes mobiltelefon segítségével. A másik nagy durranás pedig az benne, hogy nincs rajta egy darab gomb sem, és semmilyen kábel nem kell hozzá, még tölteni sem kell. A szükséges áramot is az NFC-kapcsolaton keresztül veszi át a telefontól a kütyü, és a minta is így megy át.

Lesznek a karperechez ingyenesen elérhető minták, és a tulajdonosok maguk is tervezhetnek a karkötőre tölthető képeket. Sőt, vásárolni is lehet majd mintákat, az alap ár egy dollár lesz, de például divatmárkák készíthetnek exkluzív és limitált szériákat, amelyekért természetesen mélyebbre kell majd nyúlniuk a pénztárcába a karkötő-tulajoknak.

tago-arc-2

A karperecet egyébként a magyar szakemberekből álló LIBER8 Technology tervezte. (Fun fact: a Continuum című sci-fi sorozatban szintén van egy Liber8 nevű radikális szervezet, de ők a vállalatok túlzott hatalma ellen küzdenek.) A high-tech dizájnkarkötőt tervező LIBER8 Technology célja, hogy olyan termékeket gyártsanak, amelyekhez nem kellenek kábelek és gombok. A tago arc csak az első lépés, hamarosan digitális képkeret is érkezik tőlük, de egyéb csodákban is gondolkodnak.

A karperec megvalósítására összesen 40 ezer dollárt szeretnének összegyűjteni az Indiegogo oldalon keresztül. A jelek szerint erre eléggé reális esélyeik vannak, már csak azért is, mert – ahogyan tegnap a lauch partin elmondták – a statisztikák szerint azokon a közösségi finanszírozási kampányokon gyűlik össze a kitűzött összeg, ahol az első három nap alatt sikerül összehozni a cél 30 százalékát. Ők meg kevesebb, mint egy nap alatt 40 százaléknál járnak. Aki 260 dollárral hozzájárul a projekthez, az decemberre meg is kaphatja a saját tago arc karperecét. Illetve még elérhető az early bird támogatási csomag, amiben 200 dollárért lehet előrendelni a high-tech dizájnterméket. A másik véglet a 10.000 dolláros csomag, amiben személyre szabott, aranyból készült karperecet kap a bőkezű támogató.

Részemről nagyon szorítok nekik, és természetesen szólok majd, ha van valami új fejlemény.


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.