Nemrégiben jelent meg a Be My Eyes mobil alkalmazás, ami a segítségre szoruló látássérülteket és a segíteni vágyó, látó embereket köti össze.

Ha például egy vak illető szeretné megtudni, milyen szavatossági idő szerepel  a tejesdobozán, akkor segítséget kérhet az alkalmazáson keresztül. Mindössze annyit kell tennie, hogy a látássérültek igényeinek megfelelően kialakított programban kattint néhányat, és a telefonja kameráját a látni vagy láttatni kívánt területre irányítja. A rendszer pedig videohívásban összeköti őt egy segítővel, aki felolvassa neki a kért részt, vagy válaszol a kérdésre. Esetünkben megmondja neki, hogy lejárt-e már a tej szavatossága.

Pofonegyszerű ötlet, mégis óriási segítség lehet sokaknak. Egyelőre még csak iOS rendszereken működik, de valószínűleg lesz Androidra is, mivel fel lehet iratkozni e-mailes értesítőre.


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.