webike

Munka vagy megbeszélés közben edzhetsz, és közben a mobilodat is töltheted az így termelt árammal.

Egy belga cég, a WeWATT olyan szobabiciklibe oltott munkaállomásokat készít WeBike néven, amikkel áramot is lehet generálni. Ezt például okostelefonok töltésére is el fel lehet használni, és közben pedig internetezhetsz is wifin keresztül. A gyártó adatai szerint félórányi laza tekerés elég egy iPhone feltöltéséhez.

webike-2

Az ötlet nem új, már korábban is hallottam hasonló kezdeményezésekről, de itt még nem emlékeztem meg róluk – eddig. Egyébként a WeBike sem mai hír, a cég referenciái szerint ilyen asztalokat már a két évvel ezelőtti, londoni olimpián is kihelyeztek a Belga Házban. Ezenkívül egy csomó munkahelyen és nyilvános helyeken, kórházakban, könyvtárakban, hotelekben, repülőtereken és vasútállomásokon is felhuppanhatsz már egy ilyen csodára. Főként Belgiumban, Hollandiában és Franciaországban érdemes őket keresgélni.

A cég a gyártás során is ügyel a fenntarthatóságra, ezért újrahasznosított anyagokból készül a WeBike. Egy darab ára egyébként 13 ezer dollár (kb 3 millió forint), szóval egyelőre nem ilyenen fogok nyomulni a home office-ban.

Forrás


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.