mobil-mobiltolto-1

A hordozható mobiltöltőkről vagy pótaksiról hallottál már?

A “hardcore” okostelefonos ismerőseim már használják egy ideje ezeket az irtó hasznos kütyüket, de a tech dolgok iránt csak alapszinten érdeklődő haverjaimat még mindig meg tudom lepni vele. Ezért döntöttem úgy, hogy regélek itt róla egy sort, hátha jól jön valakinek az infó.

(Ha te már tudod, mi ez, akkor is érdekes lehet neked ez a poszt. Csak görgess kicsit lejjebb, összegyűjtöttem néhány vicces/látványos külsejű darabot.)

Szóval, ha okostelefont használsz, akkor biztos te is unod már, hogy naponta kell tölteni. És biztosan veled is előfordult már, hogy nem volt a közeledben konnektor, és ezért spórolnod kellett az energiával, hogy kihúzza hazáig, és nem nyomkodhattad kedvedre a képernyőt.

Sajna az okostelefonok akkuideje egy darabig még ilyen rövidke lesz. Természetesen vannak mindenféle fejlesztések, és sok okos ember dolgozik sokféle okos új technológián, de mire ezek átütő eredményt érnek el, és mire azok eljutnak a hétköznapi használati tárgyakig, addig te még sokszor fogsz füstölögni magadban amiatt, hogy pont a legrosszabbkor merült le a telefonod.

Viszont már néhány ezer forintért találhatsz áthidaló megoldást a problémára. Léteznek ugyanis olyan hordozható mobiltöltők, amikről akkor is tudod tölteni a telefonodat, amikor nincs a közeledben konnektor. Úgy képzeld ezt el, mint egy pótakkumulátort, ami elég pici ahhoz, hogy kényelmesen magaddal tudd hordani a telefonoddal és egy rövidke kábellel együtt.

Általában két nyílás van rajtuk, egy sima USB-csatlakozó és egy microUSB, ami a szabvány a legújabb telefonoknál. Ezen a microUSB-s nyíláson keresztül tudod feltölteni a pótakkut a konnektorból, egy sima, egyszerű mobiltelefonos töltő segítségével. Amikor pedig merül a telefonod, és kéne az extra energia, akkor a pótaksin a sima USB nyílásba dugod a kábel egyik végét, a telefonod microUSB csatlakozójába pedig a másikat, és voilá, máris szépen táplálod a kiéhezett okostelefont. Egyébként bármilyen más kütyüt is tölthetsz vele, aminek van sima USB-s végű csatlakozója.

(Elnézést a szájbarágós magyarázatért, de tegnapelőtt pont így magyaráztam el a használatát egy ismerősömnek, aki még sosem használt ilyet.)

Elektronikai boltokban és mobiltelefon boltokban néhány ezer forintért beszerezhetsz ilyet. Sőt, kuponos oldalon is láttam már akciósan, és eBayről is lehet rendelni. (Csak arra figyelj, hogy ne olyat vegyél, amihez külön kell venni ceruzaelemet is, mert nem konnektorból tölthető, hanem elemet kell bele venni. Az elég macerás lehet.) Vannak egyszerűbb és szofisztikáltabb modellek, például van olyan, ami képes kijelezni, mennyi szufla van még benne, és van olyan, amiről egyszerre több kütyüt is lehet tölteni. És van olyan is, amit mobiltelefon tokba építettek bele. Olvastam már olyanról is, amit nem konnektorból kell tölteni, hanem napelemmel – nem tudom, ez mennyire lehet hatékony.

Ami a külsőt illeti, itthon még csak viszonylag egyszerű külsejű darabokat láttam, de a neten belefutottam már néhány menő vagy cuki dizájnba. Ezekből következik most egy csokor így a végére.

mobil-mobiltolto-Zipstick

ZipStick (30 USD)

mobil-mobiltolto-mimopower

Mimo PowerBot (30-60 USD)

mobil-mobiltolto-DarthVader

Mimo PowerBot Darth Vader (60 USD, és van R2D2 is!)

mobil-mobiltolto-IronMan

Iron Man Mark V Armor Suitcase Mobile Fuel Cell (100 USD)

mobil-mobiltolto-rilakkuma

Rilakkuma Portable Battery Pack (30 USD)


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.