lg-g3-gepsegszalon-hu-01

Ahogy minden területen, az okostelefonok versenyében is vannak örökös királyok, folyton próbálkozó tróndöntögetők és hoppon maradt vesztesek, ráadásul egy meglévő kategóriából elég nehéz “felfelé bukni”. Új csúcsmobilja megjelenésével viszont az LG erőteljesen bebetonozta magát a trón környékén: a G3 ugyanis szinte minden tekintetben király lett.
Mi kell egy igazán prémium kategóriás telefonokhoz, és a követelmények közül miket teljesít lazán az LG G3? Ezen a vonalon vesszük most végig a most bemutatott “topmodell” tulajdonságait.

Nézzen ki jól. Legyen például fémhatású háza, hogy ne egy ujjnyomgyűjtő, ide-oda hajló telefont morzsolgassunk használat közben. De azért legyen könnyű is, mert senki se szeret féltéglával egyensúlyozni. Bár ez ellentmondásnak tűnhet, a G3 megoldja, a speciális műanyag borításra szórtak ugyanis egy extra fémréteget: a kinézet felső kategóriás, a tömeg mégis vállalható. Pipa.
Legyen elég nagy, de ne nézzen ki kőkockának. Nos, az 5,5 hüvelykes kijelzővel szerelt G3 semmiképp sem mondható kicsinek, a kijelzőn (amire hamarosan külön kitérünk) minden elfér, az összhatás mégsem drabális a szépen ívelt, a szélek felé vékonyodó hátlap-dizájn miatt. A hátlapra helyezett hangerő- és bekapcsoló-gombokat van, akinek szokni kell, de ebben is van logika, ráadásul az összkép így igazán stílusos. Pipa.

lg-g3-gepsegszalon-hu-02

A kijelző legyen kiváló. Itt aztán eleve nincs kérdés: a G2 fullHD-jét jócskán megfejelve itt 2560×1440 képpontos QHD felbontást kapunk, olyan képpontsűrűséggel (538 ppi), amiről még a nagy mellényű iPhone-tulajdonosok is hüppögve rejtegetik hipsztermobiljukat. Óriási pipa.

lg-g3-gepsegszalon-hu-04

Hajtsa meg egy erőmű. Snapdragon 801 chipset, 2 / 3 GB RAM, 16 / 32 GB háttértár és a versenytársak által előszeretettel kifelejtett microSD bővítés megfelel? Naná, Galaxy S5 és HTC One szintű teljesítmény, kanyarítsunk ide is pipát.
Nagy erőhöz legyen elég energia. Szerencsére itt sem kell kompromisszumokat kötni, a 3000 mAh kapacitású akku nem apróholmi, ráadásul cserélhető is, ami a telefon élettartamát és szervizelhetőségét növeli meg jelentősen. Pipa ismét.

lg-g3-gepsegszalon-hu-03

Minden telefon egyben kamera is, itt se legyen kompromisszum. A G3-nál nincs is. A hátoldalon 13 megapixeles érzékelő figyel, amit egyrészt egy különleges OIS+ képstabilizátor segít, így a rohangászó kismacskától az alacsonyan szálló focirajongóig mindent röccenésmentesen lehet levideózni, vagy éles fotót készíteni róla. Apropó, képminőség és gyorsaság: a LED vaku mellett egy különleges lézeres szenzort is beszereltek a lencse mellé, ami telefonhoz mérten villámgyors exponálást, és akár gyenge fényviszonyok között is pontos, éles felvételeket tesz lehetővé. Az előlapon persze ott figyel egy 2,1 megapixeles kis kamera is, ami Skype-hoz és szelfikhez tökéletesen elegendő. Szép, éles, színgazdag pipa.

lg-g3-gepsegszalon-hu-05

Szoftveresen és szolgáltatásokban is adjon extrákat. Nos, a G3 itt sem hagy minket “kívánósan”, akadnak extrák dögivel. Az Androidot ügyesen, de mégsem túlzóan turbózták fel egy saját felülettel: az LG új jelmondata itt a “simple is the new smart”, amit nagyon értékelünk, és a “learning from you” szlogen sem csak marketing-duma. A billentyűzet például képes megtanulni a felhasználó nyelvezetét, a gyakran használt szavakat és kifejezéseket gépelés közben felajánlva, kiegészítve, vagy kijavítva. Emellett a virtuális billentyűzet méretét és összetételét is testreszabhatjuk, így a lehető legkevésbé bosszantó tapogatva gépelni. Emellett van saját okos asszisztens, amely nem szimpla adatokat közöl (holnap 10 fok lesz és eső), hanem emberi nyelven javasol (vigyél kabátot és dzsekit). Biztonsági megoldásokból is akad többféle, például a morze-kódhoz hasonlóan beállíthatunk egy kijelzőn kopogós jelszót, amely felébreszti a rendszert, de egyes fájlokat, mappákat és adatokat titkosíthatunk is, hogy ezeket a telefont kölcsönvevő ismerőseink ne nyithassák meg. Nem győzzük ezt is kipipálni.

A pipákon túl még pár adat, amit jó tudni. Adatmozgatásra dróton innen és túl a következőket kapjuk: USB 2.0, LTE és 21 Mbps HSPA, a/b/g/n/ac szabványú WiFi, SmartReady Bluetooth, NFC, A-GPS / Glonass és SlimPort. Tömeg: 149 gramm, méret: 146,3×74,6×8,9 mm. Már csak az ár hiányzik: itt sajnos még nem tudunk hivatalos hazai árat, ám a magyar képviselet szerint az előd-modell, a G2 nyitó árszintjén érkezik a G3 is a szolgáltatókhoz és a független boltokba is, július folyamán. A jelek szerint két változat jön, az egyik 2 GB memóriával és 16 GB háttértárral, míg a másik 3 GB RAM-ot és 32 GB flash-tárhelyet villant.

A tesztpéldányt próbálgatva, valamint az adatokkal zsonglőrködve tehát egy rossz szavunk sem lehet, jó viszont annál több. Az LG G3 az idei androidos kínálat élbolyában indul, és innentől már csak a vásárlók egyéni ízlésén múlik a választás. A versenytársak viszont kicsit most úgy érezhetik magukat, mint Timót bácsi, aki véletlenül űrrakétára szállt: “hopp, ezt nem láttam jönni”.

lg-g3-gepsegszalon-hu-06


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.