Fényforrások - Gepsegszalon.hu

“Felháborító, hogy kivonják mindenhonnan azokat a jól bevált, hagyományos izzókat!” – gondolom, senki se most hall ilyen mondatot először. Ha azonban nekiállunk kiszámolgatni az újabb világítási megoldások ár-érték arányát, talán már tisztább a kép. Mutatunk egy hihetetlenül egyszerű és szemléletes ábrát segítségül.

Érdekes kis infografikára bukkantunk az internet bugyraiban: a közösségi oldalakon terjedő képen a lehető legérthetőbben terelték össze a négy legismertebb, ma előforduló elektromos fényforrás tulajdonságait. Jól látható, hogy a hagyományos “villanykörtét” ugyan olcsón beszerezhetjük, ám egyrészt csapnivaló energia-hatékonysággal rendelkezik, és élettartamát tekintve sem mondható erősnek. Ezt a technológiát egy kicsit megtápolja ugyan a halogén változat, de a következő két versenyző adatait látva máris érthető, miért kell búcsút inteni a régi fényforrásoknak. A fénycsövek és LED-izzók élettartama és hatékonysága megkérdőjelezhetetlen, már csak a LED-es fényforrások árát kellene valamilyen elérhető szintre lenyomni…

fenyforrasok-gepsegszalon-hu-kicsi
A fenti ábra ide kattintva új ablakban, eredeti méretben szembántalmak nélkül (vagy kevesebb fény mellett) is megnézhető.


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.