Nescafe-1

Zseniális ötlet és stílusos kivitelezés: a Nescafés üveg tetejét lecserélik egy különleges, 3D nyomtatóval készített ébresztőórára, ami akkor hagyja abba az ébresztést reggel, ha lecsavarják kávésdoboz tetejét.

A lényeget ebben az egyperces videóban foglalták össze.

Fel akarták frissíteni a brandet, ezért újítottak az imidzsen és a csomagoláson is, és ez lett a nagy ötlet. A fentebb leírtak szerint működik, egyébként hét különféle hang közül választhat a júzer.

A videó szerint a nagyszerű innovációt már világszerte tesztelik a Nescafé-imádók, véleményvezérek és médiaszemélyiségek. Azt nem tudni, hogy rendes, kereskedelmi forgalomban is lehet-e majd kapni. A forrásom szerint limitált kiadásról van szó, de a videóban azt mondják, arra tervezték ezt a tetőt, hogy minden otthonba eljusson… Biztató :)

Itt van egy hosszabb leírás arról, hogyan készült. Ebben azt írják, a külső burok készült 3D nyomtatóval. Egyébként egy Arduino-alapú platformon működik, ami szintén egy zseniális cucc, nemrég láttam róla egy videót. Az Arduino egy olyan mikrokontroller, ami open source, azaz bárki továbbfejlesztheti, átalakítja és felhasználhatja bármilyen eszközhöz. Egészen elképesztő dolgokat készítettek már vele, jelbeszéd-tolmácstól kezdve mozgássérült gyerekeknek szánt, speciális igényekhez alakított PlayStation kontrollerig. Egy 14 éves srác földrengés-érzékelőt épített belőle, ami szükség esetén Twitteren riaszt, és persze voltak elmebeteg, de nagyon szórakoztató ötletek is. Például készült a felhasználásával egy olyan szék, ami közzéteszi Twitteren, ha valaki szellent rajta. Meg olyan kütyü, ami leveszi a hangot a tévéről, ha idegesítő celebekről kezdenek benne beszélni. Meg mozgásérzékelős macskaetető “többmacskás háztartásokba”, ami mindegyik macskát csak a saját kajájából enged enni… Bocs, abbahagytam :) Itt a TED-videó a projektről (magyar felirattal), ha bővebben akarsz róla hallani:

A Nescaféra visszatérve, tök jó, hogy ezzel “kúllá” teszik a márkát. A porkávézást azért picit mintha lenéznék. Én is azt iszom, mert egyszerű, és ízlik is. De amikor ezt “nagy kávés” ismerősöknek meséltem, a szívükhöz kapkodtak. Kíváncsi vagyok, erre mit mondanának.

Viszont azt is meg kell említenem, hogy van az egésszel egy kínom: rögtön a felkelés után, éhgyomorra kávét inni nem túl egészséges, elvileg gyomorfekélyhez is vezethet hosszú távon… Persze ettől még az ötlet zseniális, és tulajdonképpen kéne :)

Neked is?


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.