Electrolux_desigb_lab-4

Idén is bejutottak magyar tervezők a legjobb 100+ közé az Electrolux dizájnversenyen. Most te is segíthetsz nekik, hogy a következő fordulóba kerüljenek. És persze a pályamunkáikat is megnézheted.

Az Electrolux Design Lab versenyben évről évre mindenféle izgalmas elképzelés bukkan fel, amelyek általában a háztartáshoz és a környezettudatossághoz kapcsolódnak lazábban vagy szorosabban. Idén a nevezők a kulináris élvezetek, a textilápolás és a levegőtisztítás témakörökben pályázhattak. Koncepcióikkal azt kellett megmutatniuk, hogy az egészséges életmódot és a fenntarthatóságot szem előtt tartva milyen háztartási eszközökkel tennék stílusossá és kényelmessé a jövő emberének otthonát.

Az egyik magyar versenyző, Kovács Apor textilápolás kategóriában indult a versenyen. PETE névre keresztelt háztartási gépe használt PET palackokból készít saját igényekre szabott ruhadarabokat. A kellemes és a hasznos összekötésének iskolapéldája.

Electrolux_desigb_lab-3

A másik magyar versenyző, Koczka Kristóf a kulináris élvezetek kategóriában leadott tervével jutott be a legjobb 100+ közé. A SPIC= nevet kapott koncepciója egy egészen új módon járulna hozzá az egészséges és tudatos táplálkozáshoz. Terve egy intelligens bioszférát hoz létre otthonunkban, mely adatokat gyűjt rólunk és környezetünkről, így termesztve meg azokat a gyógy- és fűszernövényeket melyekre szervezetünknek a legnagyobb szüksége van.

Electrolux_desigb_lab-1

A Design Lab verseny most következő szakaszában a szakmai zsűri és a közönség szavazata dönt a továbbjutókról. A közönség május 16-áig szavazhat a legjobb pályamunkákra, szavazataik alapján 10 fő kap esélyt az újabb megmérettetésre. A zsűri május 19-én jelenti be, hogy melyik 70+ koncepció jut tovább a harmadik fordulóba.

A magyar fiúkra itt szavazhatsz:

Kovács Apor és Koczka Kristóf

Az összes pályaművet pedig az electroluxdesignlab.com oldalon böngészheted végig.

Ui: ha esetleg nem lenne egyértelmű, ezek nem konkrét, kézzelfogható, megvásárolható termékek, hanem koncepciók, elképzelések, tervek, ötletek. Azért szólok külön, mert volt már, aki benézte :)


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.