3D-nyomtato-toll2

Számomra még az egész tollal történő 3D nyomtatás űrtechnológiának tűnik, de a jelek szerint már olyan verseny van belőle, hogy külön meg kell különböztetni a legkisebbet. Vagy az egész csak egy jó szlogen?

Az első kérdés nyilván az, mit lehet egy ilyen jószággal kezdeni. Ezt elkezdhetném mesélni, de sokkal egyszerűbb és persze látványosabb választ ad a videó:

Működési mechanizmusa a 3D nyomtatókéhoz hasonló: színes műanyagot olvaszt meg, majd hűt le az “alkotás” során.

3D-nyomtato-toll

Ez a toll még nem elérhető fizikai valójában, egyelőre még a pénzt gyűjtik a gyártásra. Az érdeklődés azonban óriási: a tervezett összegnek már közel tízszeresét dobták össze a támogatók a Kickstarteren, és a gyűjtés még mindig tart. Az első érdeklődők 2014 júliusában kezdhetik el bétatesztelni a saját példányukat.

(Aki már létező, kézbe fogható, vásárolható 3D tollat keres, annak például a 3Doodler-t ajánlom figyelmébe. Már itthon is kapható.)


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.