repulo00

Az ötlet egy Tumblr-bejegyzésből indult, ahol már feszegették ezt a témát, de egy jó pár évtizedes megközelítésből. Nem tudtunk ellenállni a kísértésnek, aktualizáltuk: ilyenek lennének a ma használt operációs rendszerek, ha hirtelen légitársasággá változnának:

repulo01-xp

Air Windows XP

A repülőtér és a gépek is kissé kopottasak, de látszik, hogy mindenki nagyon ragaszkodik hozzá. Közelebbről megnézve réseket fedezel fel minden falon, beleértve a gép burkolatát is. Az ülés kényelmes és megszokott, viszont repülés közben bejön a hideg levegő, és lefagysz. Néha a pilóta is lefagy, és ilyenkor a gép is. Ha emiatt beleesel a tengerbe, beáll a kék halál. Ha nem, akkor a réseken ejtőernyős terroristák szivárognak be, akik lenyúlják az irataidat és a pénzedet, majd sorsára hagyják a zuhanó repülőt.

repulo02-win7

Air Windows 7

A gép és a repülőtér is egészen rendben van. Ugyan akadnak rések, de a légitársaság alkalmazottai szorgalmasan gittezik be őket. Baj csak akkor van, ha olyan poggyászt viszel fel a gépre, amit nem engedélyezett a légitársaság vezetősége, ilyenkor azonnal meghibásodik a gép, megfagy a pilóta, azonnal a tengerbe csapódsz, és eljő a kék halál.

repulo02-win8

Air Windows 8

Hihetetlenül csillogó-villogó reptér, szépen kicsempézve színes kövekkel. Igaz, minden máshol van, az ablakon kell bemenni, az ajtón kinézni, az asztalon ülni és a székekre tenni a tálcát. A gép se repülőre hasonlít, hanem egy ufóra, amely ráadásul normálisan és fejjel lefelé is tud repülni. A baj csak az, hogy még a pilóta se tudja eldönteni, hogy épp melyik állásban kéne haladni, ezért mire elérsz a célodig, ájulásig szédülsz és összerázzák az agyad. Balesetre csak akkor kell számítani, ha olyan poggyászt viszel fel, amit az Air Windows XP vagy Air Windows 7 számára engedélyeztek.

repulo04-mac

Air Mac

Fehérbe öltözött, mosolygó stewardessek és jegykezelők beszállás előtt átalakítják az utasokat. Egyen-arcot plasztikáznak nekik, majd az orrukra biggyesztik a kötelező hipszterszemüveget. A beszállítás az iTunes-kliens nevű mozgójárdával történik, ami egyrészt tumultust okoz, másrészt a csomagjaidat sajátos rendszer szerint miszlikbe aprítják, azt ígérve, hogy a célállomáson majd összerakják. Kérdéseidre a Selmeczi-féle “csak” választ adják, viszont a gépen ülve megnyugtat, hogy az ablakon kinézve valamiért mindenki téged irigyel. Repülés közben talán elgondolkozol egy pillanatra, hogy vajon miért is teszik, de a fehér ruhás utaskísérő elbódít egy almaillatú kloroformos kendővel.

repulo05-linux

Air Linux

Eleged van a légitársaságokból, és különben is, te egyéniség vagy. A haverjaiddal ingyenesen szerzel egy olyan repülőt, amit más, hozzád hasonló egyéniségek raktak össze mindenféle limlom felhasználásával. Tény, hogy nagyon egyedi, de marhára kényelmetlen, a más légitársaságoknál elfogadott poggyászokat nem tudod felvinni, az ingyen kaja pedig kissé savanykás. Repülés közben simán előfordulhat, hogy a pilóta átadja a vezetést, mert ő is csak annyit ért hozzá, mint te. Ha cégesen utazol, vagy komolyabb repülésre készülsz, akkor ráadásul a repülésre felkészítő tanfolyamok licencdíjai majdnem annyira rúgnak, mint más légitársaságok repülőjegyei. Mire megérkezel a célállomásra, tele van a fogad szúnyoggal, az arcodra fagyott egy pingvin, és végleg görcsbe merevedett a lábad, de legalább még mindig egyéniség vagy.

repulo06-droid

Air Android

A repülőtéren vagy húszféle gép áll, a kétfedelű, első világháborús modellektől a Boeingekig. Attól függően, milyen cég fizeti az utadat, más és más korú gépre szállhatsz fel. Ugyan alapvetően nem kell fizetned a jegyért, vagy épp a kajáért, az út végére vírust kaphatsz a kávétól, vagy a hamburgernek álcázott biorobot kipakolja a zsebeidet.

repulo07-ios

Air iOS

Boldog vagy. Repülsz. Arra, amerre ők mondják. Úgy, ahogy ők mondják. De legalább csillog a szemed, a retinádon csodás felbontású felhők játszadoznak az égen. Ha út közben körülnéznél, szelíden visszanyomnak az ülésre. Aztán rájössz, hogy boldog vagy. Repülsz. Arra, amerre ők mondják.

repulo08-wphone

Air Windows Phone

Ilyen csempével kirakott reptéren már jártál egyszer, de nem tudod megnézni, hol és mikor is volt, mert a kék e betűvel jelölt tudakozó nem kompatibilis a külső világgal, ráadásul lassúak is, mint a lajhár. A gépre felszállva nagyjából elérsz a célig, de az ülésben gyakorlatilag tehetetlen vagy 8 órán keresztül, mert a repülőn nincs veled és az igényeiddel kompatibilis fülhallgató, kaja, kávé és újság.


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.