Fotósok számára örök probléma, hogyan tudják maximális biztonságban tárolni és szállítani a becses gépeket. Az egyik praktikus megoldás lehet a Pixbag, ami ráadásul még jól is néz ki.

Egy fényképész és fotóstáska-tervező hölgy, Maile Wilson beszámolójából tudtam meg kábé egy éve, hogy a találékony női fotósok törölközőbe, zokniba, pólóba, parókába, pelenkába vagy intimbetétbe csomagolva hordják a gépeiket, ha nem találnak megfelelő táskát. Az említett fotós ezért saját, nőies és csinos fotóstáska-vonalat dobott piacra Epiphanie néven. Ezek viszonylag drágák, ahogy néztem, 155 dollár (kb 34 ezer forint) a legolcsóbb.

Aki inkább csak egy tokot keres (a többi kiegészítőt meg elpakolássza valahogy), annak egy Chocmuf’s Pixbag is bejöhet 75 dollárért (kb 16 ezer forint). Egy 26 éves lengyel-német származású lány készíti a kameratokokat, és az Etsy-n, illetve a saját weboldalán árulja őket.

Az alapsztori nála is hasonló, mint a másik hölgynél: vett egy tükörreflexes gépet két évvel ezelőtt, és nem talált hozzá olyan tokot, ami megfelelően véd, és nem fekete. Szóval varrt magának egyet, hatodik próbálkozásra elégedett is volt a művével. Aztán többet is készített, 2010-ben árulni kezdte őket, és azóta több mint 500 darabot adott el.

Egy csomó minta közül lehet válogatni, szóval valószínűleg mindenki megtalálja a kedvencét, és arra is kicsi az esély, hogy szembejöjjön egy ugyanolyan darab a környéken. A drága tükörreflexes gép meg biztonságban van… mi más kellhetne még?


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.