Te láttál már táncoló nyomtatókat meg fényképezőgépeket? Én igen, nemrégiben a Mamutban, és nem csak lakkfekete külsejű volt köztük, azt csak a cím miatt írtam. A Canon választotta ezt a szokatlan módot arra, hogy bemutassa az őszi kollekcióját.

Átlag sajttájnak indult, amikor egy enyhén feltűnő beépített ember megbolygatta az eseményeket. (A fiatalemberen olyan mélyen dekoltált felső volt, hogy én belepirultam :)) Közölte, hogy ennél kicsit közérthetőbb formában is át lehetne adni az információkat, majd ezt a tánccsoportjával, az Appril Projecttel be is bizonyította. A tánc nyelve számomra nem annyira érthető, ezért nem teljesen jött át az összes szám, megapixel és felbontás, amit leírtak :) Viszont volt ott minden, bevonták a produkciókba a fényképezőket, és néha még a nyomtatókat is, amiket elborult turista módjára fotóztak is az előadóművészek a produkció során, ekkor hangosan felkacagtam. Mindegyikük pólóján volt egy betű, ennek az volt a célja, hogy a végén a legfontosabb információt együtt jelenítsék meg.

Ez pedig a DIGIC 5 processzor volt, ami idén ősszel mutatkozik be két fényképezőgépben, a PowerShot S100-ban és a PowerShot SX40 HS-ben. A proci hatszor gyorsabb teljesítményre képes az elődjéhez, a DIGIC 4-hez képest. Ennek, és az új f/2,0 Canon objektívnek köszönhetően lett az S100 a PowerShot S-sorozat eddigi legnagyobb teljesítményű tagja. A PowerShot SX40 HS pedig 35-szörös, ultraszéles látószögű zoom objektívet, teljes körű kézi vezérlést és Full HD minőségű videofelvételt biztosít a júzerek számára.
További infót a legújabb Canon cuccokról itt találsz.

Az új termékek közül még az egyik számológépet emelném ki így önkényesen, méghozzá az F-715SG számológépet. Ugyanis erősen rácsodálkoztam, hogy ilyenből is létezik rózsaszín (bocs, magenta) változat, minden bizonnyal az érettségiző vagy egyéb területeken tudományos számológéppel dolgozó Dr Szöszik számára. A gépben a 250 beépített függvény és szolgáltatás közé tartozik az akár 17 különböző numerikus eredmény rögzítésére, tárolására és előhívására alkalmas memória, ráadásul a család többi modelljéhez hasonlóan ez a darab is részben újrahasznosított alapanyagokból készültek.

A sajttájon egyébként azt is megtudhattuk, hogy a Canonnál a fényképezőgépek formatervezése során a sportautók és az UFÓk is megihlették a dizájnereket, a fotónyomtatók színe pedig azért fekete, hogy harmonizáljon az EOS fényképezőgépekkel.


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.