Pumpkins vs. Monsters - gepsegszalon.hu

Amióta léteznek eredeti ötletek, azóta létezik a buzgó vágy ezek lemásolására. Persze a remake-ek általában gyenge utánzatok maradnak – kivéve, ha olyan jól találják el, mint a Pumpkins vs. Monsters című játékot.

A Plants vs. Zombies egyike a kevés olyan játéknak, ami órákra le tudott kötni, azonban a sokadik pályán túl összetetté vált a játék. Agyalni kellett azon, hogy milyen növényeket válasszak ki a következő szinthez, és játék közben is kismillió dologra kellett figyelni és reagálni egyszerre. Ez a PC-s verzióban is hamar a szórakozás rovására ment, így el sem tudtam képzelni, hogy bárki képes tartósan elfoglalni magát a telefonos verzióval úgy, hogy az irányításhoz az ujjait kell használnia, egy néhány hüvelykes képernyőn.

A Pumpkins vs. Monsters legfőképp az utóbbi problémára kínál megoldást: látszik, hogy a játékot telefonra tervezték. A játéktér akkora, amin még pont kényelmesen lehet ujjakkal navigálni, mégsem zsúfolódik hamar tele zöldségekkel és zombikkal. Az alkalmazás ráadásul álló képtájolással fut, így simán irányítható egy kézzel, bőven elég egy szabad hüvelykujj hozzá.

Pumpkins vs. Monsters - gepsegszalon.hu

A sztori természetesen ugyanaz, mint a Plants esetén: hullák, zombik, múmiák jönnek a kerted felé, amiket a zöldségeiddel – jelen esetben tökökkel kell lezúzni. Azonban míg a PvZ inkább tower defense jellegű, a pumpkins sokkal inkább akciójáték: a játéktér alján megjelenő különböző színű tököket kell a szörnyek felé hajigálni. A támadás persze nem csak ennyiből áll, mivel a tökök mozgathatók, és csak akkor lőhetők ki, ha legalább három azonos színűt egymás mellé rendezünk.

A játék közben itt is pénzérmék gyűjthetők, amiket két pálya között néhány egyszerű power-up vásárlására költhetünk el, vagy növelhetjük egy-egy tökfajta hatékonyságát.

Számomra a Pumpkins vs Monsters mindenképpen 10 pontos, mivel minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amivel egy jó telefonos játék bír: addiktív, mozgalmas és könnyen kezelhető. Sok más játékhoz hasonlóan az androidos felhasználók ingyenesen (persze reklámmal) juthatnak hozzá, míg szifonra kemény 1 dollárért tölthető le.

Pumpkins vs. Monsters - gepsegszalon.hu


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.