Tartóstesztre kaptuk a különleges HP Wifi Mobile Mouse LQO83AA rágcsálót, és nagyon meg vagyunk vele elégedve, így röpke két hónap után.

Tökéletes kellék a ‘rohangálós, netbookon félórákat dolgozós’ napokra. A normális méret miatt elfér a táskában, és természetesen kábeleket vagy adaptert sem kell hurcolászni vele. (Az én táskámban ez mindenképpen előny.)

A wifis használat pluszban nem meríti a gépet, hiszen egyébként is vezeték nélkül használom a neten itthon vagy egy netkávézóban is, tehát nem az egér miatt kapcsolom be a wifit, hanem alapból mindig megy. Mivel szinte bármilyen felületen működik a wifi egér, otthon akár az ágytakarón is toligászhatom, és a kávézóban is gurul rendesen az asztalon – már ha olyan a felület, hogy rá merem rakni.

A beüzemelés egy rövid töprengés után villámgyorsan ment. A rövid töprengés annak szólt, hogy a driver egy mini CD-n érkezett, az én ‘szaladgálós’ gépemen meg nincs optikai meghajtó. Viszont netről is le lehet húzni a drivert a HP wifi egérhez, méghozzá innen.

A telepítés után körülbelül két egyszerű és értelemszerű lépésen vezetett végig a szoftver, és már párosította is az egeret a notebookkal. Ezt természetesen csak az első alkalommal kellett eljátszani, utána már automatikusan felismeri egymást a gép és az egér.

Azóta a működéssel nem volt semmi gond, teljesen rendben használható. Az elem még bírja, durva is lenne, ha két hónap megkottyanna neki. Mondjuk ebben biztosan az is segít, hogy nem felejtem el kikapcsolni az egeret, amikor nem használom, ugyanis bekapcsolt állapotban villog a görgője.

Akinek csak mutattam, elismerően reagált. Egyedül azzal kapcsolatban akadt némi szájhúzás egy-két oldalról, hogy csak Windows 7-tel működik. De hát kérem, ez az idő szava… Meg a Microsoft egyeduralma. Az almásoknak ott a Magic Mouse… :)


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.