Holnap lesz az első Girl Geek Dinners rendezvény Budapesten. Én ott leszek, egyrészt mert van egy icipici közöm a dologhoz, másrészt mert nagyon érdekel, milyen lesz a hazai adaptáció.

A rendezvény-sorozatot egy angol nő indította el hat éve, alapvetően azért, hogy a nők szerepét erősítse az információ-technológia világában, illetve hogy összehozza a szektorban dolgozó nőket.

Itthon inkább arra fókuszálnak, hogy közelebb hozza egymáshoz a csajokat és a technológiát. Baromi jó megközelítés, én is valami ilyesmivel próbálkoztam, amikor nőknek írogattam teki témában (és amit még nem adtam fel, remélhetőleg csak szünetel a dolog). Hiszek abban, hogy a lányokat is érdekik a kütyük, a net, a tech és az egyebek, csak mi mást találunk benne fontosnak, mint a pasik.

Ezt a Girl Geek Dinners hazai szervezői is így gondolják, és ha te is így gondolod, akkor lájkold őket Facebookon, és gyere el holnap! A HTC és a Dell képviselői tartanak előadást, és néhány kütyüt is hoznak, amiket lehet taperolni. Fiúk is jöhetnek, de csak női kísérővel.


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.