doodle-god-iphone-android-jatek-gepsegszalon-hu

Mivel többen jelezték, hogy mobilok terén érdekli őket az is, milyen alkalmazásokat vagy épp játékokat találtunk érdekesnek, ezennel útjára indul a (többihez hasonlóan összevissza jelentkező) sorozatunk, a Mobilgémer. Első áldozatunk a brutális addiktfaktorral bíró Doodle God.

Bár nagy volt a kísértés, mégsem az obligát Angry Birds lett a mobiljátékos sorozat első írásának tárgya – konkrétan azért, mert olyan lenne a csúzlis madarakról cikkezni, mintha egy 16 éves lánynak magyaráznám a gyermeknemzést: tök felesleges, mert már mindent tud az ügyről. Épp ezért ma istent játszunk.

Annak idején az öreg szakállas megteremtette az eget, és a… Vagy hogy is volt? A nagy őstojás tört ketté… vagy mégis inkább az ősrobbanás…? Ne is törődjünk holmi hogyvoltokkal, alkossunk mi egy saját univerzumot, méghozzá a telefon képernyőjén! A játék elején adott négy őselem, a föld, a víz, a tűz és a levegő. Innentől a feladatunk az, hogy ezeket egymással kombinálva létrehozzunk más dolgokat, amiket aztán megint kombinálunk, és egyre csak szaporítjuk a világban lévő dolgok számát.

A vízből és a tűzből például gőz lesz, ami aztán jó pár kattintással és tappantással később valami mással összepárosítva akár a mozdonyt is eredményezheti, amiből megint jóval később megint párosítunk valamivel, hogy autóvá váljon, és így tovább. Bár elsőre kissé iskolásnak hangzik a feladat, a játék mégis tökéletesen hozza a “csak még egy párt találjak meg, és becsszóra abbahagyom” feelinget – amikor már ugyanis 4-5 kategóriában száznál is több elemünk van, brutális agymunka kitalálni, hogy mit mivel lehet még összehozni annak érdekében, hogy abból valami értelmes dolog süljön ki (ki a fene gondolná, hogy a vért és az embert összekötve vámpírt kapunk?).

Alant egy kedves előzetes videó a játékból, ami most éppen a négyes szintig készült el – ez úgy 260 elemet jelent, szóval napokig, vagy akár hetekig is agyalhatunk a kombinációkon. Aki meg esetleg végigügyeskedte az egészet, különféle spinoffokat is végigjátszhat, például egy kardos-varázslós Save The Princesst, vagy a kifejezetten gonoszra vett Doodle Devilt. iPhone-ra és Androidra egyaránt elérhető, tessék kipróbálni, csak aztán ne emiatt késse le senki a buszt (meg a következőt, meg az utána jövőt)!


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.