Mi mindent lehet összehozni egy esküvőn (és előtte vagy utána), amin az összes rokon kiborul, ám párhoz hasonlóan tech-őrült barátok borulnak a röhögéstől? Rengeteg módja van annak, hogy kimutassuk kockaságunkat az esküvői teendők közepette (is).

Sorozatot indítunk a geek esküvőkről és a hozzájuk kapcsolódó dolgokról. Lesz itt minden: kocka eljegyzési gyűrűk, lánykérések, torták, kiegészítők, esküvői témák, furcsaságok, és igyekszem néhány tippet is összeszedni arról, hogyan segíthetnek a modern technológia vívmányai ez esküvői őrületben. (A sorozat címe, mint a bejegyzés címéből is kiderül: Ara Croft.)

Ráhangolódásképpen tekintsük meg a fenti videót egy esküvőről, amit részben a tudománynak szenteltek! Nick és Linda a házasságkötésükre nem csak a barátokat és a családot hívták meg, hanem egy kutatót is, aki néhány kiválasztott résztvevő hormonszintjét vizsgálta. 13 embertől vettek vért a szertartás előtt és után, és összehasonlították az eredményeket.

Vizsgálták egyebek mellett az oxitocin-szintet. (Ez a hormon szabadul fel például az orgazmuskor, és ez segít kialakítani az anyai kötődést, és általánosságban magasabb a szerelmes emberek oxitocin-szintje.) A menyasszonynak toronymagas volt az értéke a szertartás után, az édesanyjáé volt a második legmagasabb. Utána következett a vőlegény édesapja, aztán pedig a vőlegény. De a barátaiknak is megnőtt az oxitocin-szintje a szertartás alatt. A tesztoszteron viszont csak a vőlegényben nőtt, ez mondjuk valahol érthető.

Elgondolkodtam, hogy a mi esküvőnkre is szervezzünk-e ilyesmit. Mi mindketten tűfóbiásak vagyunk, szóval mi kihagyjuk a vizsgálatot, de a rokonokat még lehetne mérni, ugye?


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.