Lehet, hogy X év múlva nem a moziba megyünk, csak berakunk egy kontaktlencsét a legújabb filmmel?

A washingtoni egyetem kutatói olyan kontaktlencsén dolgoznak, amibe részben átlátszó LED sorokat lehet építeni. A kék és a piros pixelek kérdését már megoldották, elvileg már csak a zöld hiányzik a teljes képhez. (Én azt hittem volna, hogy a sárga kéne még, de a New Scientist cikkében a zöldet emlegetik.)

Állítólag nem okoz semmilyen gondot a fókuszálásban az, hogy gyakorlatilag ott van a retinán maga a “kivetítő”. Az energiát egy övre csatolható egységből kapja a cucc valamilyen vezeték nélküli technológiával, és ugyanígy érkezik az adat, tehát maga a film is a lencsére.

Egyrészről borzasztó érdekes a dolog, máris elképzeltem, hogy ezzel vége az unalmas iskolai óráknak (persze hang is kell a full élményhez). Másrészt ijesztő, egyrészt az, hogy nem takarhatom ki a képet a kezemmel egy durvább jelenetnél, másrészt az, hogy elektronikát pakolok a szemembe. (A sima kontaktlencsével nincs problémám.)

Persze nem hinném, hogy még az én életemben annyira olcsóvá és elterjedtté válna ez a technológia, hogy le kellene küzdem a félelmeimet…


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.