Eltüntették a YouTube-ról azt a videót, ami pár nap alatt több milliós nézettséget ért el, és ami melóhoz és általános ismertséghez juttatta Ted Williamst – a csodálatos hangú hajléktalant, aki pár napja még az út szélén kéregetett. Szerzői jogokat sértett a videó, amit a feltöltő saját maga készített?

Nem teljesen tiszta a szitu, valahol egy kommentben azt olvastam, hogy az Associated Press feltöltötte a saját YouTube oldalára a videót, és ezek után tűnt el az eredeti videó – a durva nézettséggel együtt. (Amikor én tegnap néztem, 11 millánál járt.)

Mindenesetre az eredeti feltöltő, Ritchey csatornájából hiányzik a videó. Ha pedig korábbi cikket keresel vissza, amibe beágyazták (mint pl a Mashable-nél), akkor a fenti kép fogad, amikor lejátszanád a videót.

Próbáltam utánajárni, mi/ki ez a Dispatch, de TheDispatch néven a YouTube-on egy lexingtoni (Észak-Carolina) helyi hírekkel foglalkozó oldal van bejegyezve. Ted Williamsről pedig az ohio-i Colombusban készült a videó, nem hinném, hogy a lexingtoniak követelnék maguknak a videót. Kötőjellel vagy alsó vonással elválasztott The Dispatch júzernek pedig nincs csatornája a YouTube-on.

Mindenesetre érdekes, aki tud valamit, meséljen már!

Update: Lehet, hogy az a titok nyitja, hogy a Colombus Dispatch készítette a videót, Ritchey meg leszedte az újság oldaláról, és felrakta a saját YouTube csatornájára?


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.