Flip UltraHD videófelvevő - gepsegszalon.hu

Nemrég egy külföldi úton bizonyult kifejezetten hasznosnak a Flip SlideHD nevű apró videófelvevő, amely mobiltelefonnyi méretéhez képest kifejezetten szép és nagyfelbontású filmet készített. Újonnan megjelent nagytesója csak funkcióit tekintve “nagyobb”, méretében egyáltalán nem.


A legújabb Flip UltraHD 1280×720 képpont felbontású, 60 képkocka / másodperces felvételeket készít úgy, hogy a kis készülék akkora, mint egy teljesen átlagos mobiltelefon. Persze a méret miatt olyasmikre ne számítsunk, mint brutális optikai zoom vagy képstabilizátor, viszont a képminőség teljesen rendben van ahhoz, hogy videóblogolásra, vagy bárhová könnyedén elvihető útitársként használjuk.

Jómagam egyrészt saját zenekarom koncertjén, a színpadról tudtam úgy körbekamerázni, hogy a közönség gyakorlatilag észre sem vette a turpisságot. Ezek után Amszterdamban még egy veszélyes trükköt is lehetővé tett a Flip: a szigorúan “kameramentesnek” számító vöröslámpás negyedben szimplán a fülemhez tartottam, mintha telefonálnék, és máris készülhettek a felvételek a furcsa városrészről anélkül, hogy kétméteres izomgorillák zúzták volna péppé az orromat érte.

Vissza a tényekhez: a Flip UltraHD mindössze 3 AAA elemmel működik, 8 GB belső tárhelyén két órányi 720p felbontású videó fér el. Egy kattintással kihajtható USB portjával számítógépre csatlakoztatva egy egyszerűen és gyorsan használható szerkesztőfelületet kapunk, ahol villámsebesen összevághatjuk a kész videót, és már tölthetjük is YouTube-ra.

A legújabb őrület a Flip weboldaláról elérhető “tervezd magad” akció, ahol az eredeti fekete vagy fehér borítás helyett tonnányi újat választhatunk, vagy akár képfeltöltéssel saját kinézetet is tervezhetünk az apróságnak.

Flip UltraHD videófelvevő - gepsegszalon.hu


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.