Vége a sétálómagnó-korszaknak: a Sony bejelentette, hogy több mint 30 év után abbahagyja a Walkmanek gyártását. Engem igazából az lepett meg a hírben, hogy egyáltalán még gyártottak ilyet mostanáig.

Az utóbbi időben kazettával is csak akkor találkoztam, amikor Dose kérte, hogy egy fotózáshoz adjak neki kölcsön párat. Már lassan a CD is ritkaságszámba megy, nem még a kazetta és a Walkman.

Pedig a Sony idén áprilisig gyártotta a sétálómagnókat, és csak pénteken, az iPod bejelentésének 9. évfordulója előtt egy nappal jelentették be, hogy az volt az utolsó szállítmányuk.

Persze ettől még más gyártó foglalkozhat velük, de azok már hivatalosan nem Walkman névre hallgatnak. Magától a névtől egyébként nem kell elbúcsúznunk, hiszen a Sony MP3 lejátszói és a Sony Ericsson mobilok között még találkozunk a Walkmannel.

A Sony egyébként 1979. július elsején mutatta be az első Walkmant Japánban, azóta kábé 200 milliót adtak el belőle. Az iPod szülinap egyébként egy véletlen egybeesés, amire a Gizmodo hívta fel a figyelmet. A Walkmaneket nem az MP3 lejátszók nyírták ki igazából, hanem még a CD és a discmanek.

A végére pedig következzen egy ciki, totálisan antitech emlék tőlem a saját walkmanemről. (Ami persze nem Sony volt, hanem Philips, tehát nem is walkman, hanem sétálómagnó.) Amikor kábé 11-12 évesen megkaptam, és beledugtam a fülhallgató dugóját, nem nyomtam bele csutkára a jacket, mert nem tudtam, hogy azt úgy kéne. Szólt így is, csak nem túl hangosan. Pár héttel később, egy kiránduláson az övemre tűztem a walkmant, és úgy hallgattam menet közben. Aztán egyszercsak megcsúsztam, és valahogy úgy zakóztam egyet, hogy előredőltem derékból. Ennek következtében benyomódott rendesen a helyére a fülhallgató dugója, én meg először irdatlanul megijedtem. Az eséstől is, meg attól is, hogy irdatlan hangos lett a zene. Aztán persze örültem, milyen jó kis vókmenem van, jobb is, mint gondoltam. Azt hiszem, ezt akkor nem is meséltem el senkinek, annyira égőnek tartottam.

Neked van vicces, walkmanhez kapcsolódó sztorid?


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.