eBay dealhunter játék - gepsegszalon.hu

Technikai okok miatt végül csütörtök délután 6-ra tolódott az eBay játék határideje, úgyhogy mi olyan 3 körül pakoltuk tele a kosarat. Durva, de a négy cumóból kettő már meg is érkezett. Na de mit is vettünk végül?

A múltkor már megírtuk a “finalistákat”, azaz hogy miket szemeltünk ki. Végül még tovább kellett szűkíteni a kört, természetesen a keret miatt is, illetve egyéb szempontokat is figyelembe vettünk. Például több helyen azzal szembesültünk, hogy nincs fix postaköltség, hanem az eladóval kell felvenni a kapcsolatot, márpedig erre nekünk nem volt időnk. Ja, és az is bevillant, hogy az R2D2 projektoros óra például kapható itthon is, ráadásul olcsóbban, szóval ezt is kilőttük.

Választottjaink

Akadt azonban olyan cumó is, amiből végül még jobbat is találtunk. A Coloud fülesekből elsőre csak kettőt leltünk az eBay-en, és a  pirosas lázadós dizájnra azért mindketten picit húztuk a szánkat. A kollekcióról már olvastam korábban, rémlett, hogy van egy harmadik, pofásabb darab is. Némi kutakodás után sikerült is előásni, úgyhogy fülhallgatóból végül kettőt rendeltünk, egy Vadereset és egy Star Warsosat. Két külön helyről húztuk be őket, így volt költséghatékony.

A harmadik dolog egy Jedi fürdőköpeny lett. Tipikusan az a téma, amiről messziről látszik, hogy tulajdonképpen hülyeség, de mégsem lehet otthagyni. A negyedik pedig az R2D2 USB elosztó lett, miután összeszámoltuk az összegeket, pont ez fért bele a keretbe, ezer forintunk maradt a végén.

Durva sebesség

Amint leadtuk a rendeléseket, elkezdtek záporozni az e-mailek, hogy köszönik a rendelésünket, hamarosan intézkednek. Plusz a PayPaltól is érkeztek a levelek, hogy megkapták a pénzeket a címzettek. Az angol Computerstar, ahonnan a Star Wars fülhallgatót rendeltük, hihetetlen gyors volt: 15:35-kor jött egy mail, hogy megkapták az összeget, 16:34-kor pedig már arról küldtek mailt, hogy feladták a csomagot, és hamarosan várhatom. 18:25-kor futott be a find-me-a-gift levele, hogy ők is feladták a Jedi fürdőköpenyt.

Mondom, mindezt csütörtökön. Hétfő délelőtt pedig csöngetett a postás, hogy két ajánlott küldeményt hozott külföldről. Oké, a fürdőköpenynél 20 fontot fizettünk postaköltségre, a fülhallgatónál pedig választhattunk, hogy a 3 vagy a 8 fontos postázást választjuk, és mi az utóbbi mellett döntöttünk. Úgy tűnik, jól tettük, és ennek a szerkesztőségi macska, Vasquez is örült. Persze csak amíg el nem vettük tőle a frissen érkezett, igen izgalmas, nejlonba és dobozba csomagolt dolgokat.

eBay dealhunter játék - az első adag, plusz Vasquez, a szerkesztőségi macska

A fekete leves

A végére azért rossz híreim is maradtak. A német Supreme Automatic-tól még mindig nem érkezett visszaigazolás, hogy megkapták volna az összeget – pedig a PayPal fizetés rendben kiment, és az eBay összefoglaló oldalán is látszik, hogy rendben fizettünk. Persze nem izgulnék, ha USB hub vonalon nem értek volna kellemetlen meglepetések. Péntek hajnalban, 04:24-kor jött egy mail a PayPay ügyfélszolgálatától, miszerint “our system detected unusual charges to a credit card linked to your PayPal account”. Amíg további biztonsági lépéseket tesznek, addig korlátozott lesz a hozzáférésem a fiókomhoz. Ennek még örültem is, hogy de jó fejek, hogy figyelnek a biztonságomra.

10:05-kor jött egy mail a Global Megastore-ból, hogy postázták R2-t is, három órával később viszont arról tájékoztattak, hogy a PayPal felvette velük a kapcsolatot, hogy szóljanak: kivizsgálás alá vonták azt a tranzakciót, amivel a vásárlásért fizettem, és azt javasolták az eladónak, ne küldje el a terméket. Úgyhogy törölték a rendelést, és visszatérítették az összeget.

A korlátozott hozzáférésű PayPal fiókomban látszik ez a visszatérítés, de a PayPal egyelőre visszatartja az összeget, ugyanis most nekem kellene lépnem. Ha oda kattintok, mi is az, ami “requiring your action”, akkor azt látom, hogy egy proof of address-t akarnak, azaz bizonyítsam, hogy én tényleg ott lakom, ahol megadtam. Mint a mellékelt screenshoton is látszik, rengetegféle doksival igazolhatom magam, csak fel kell töltenem egy szkent, vagy el kell küldenem faxon (!!!).

Egyelőre még nem álltam neki ezzel foglalkozni, töredelmesen bevallom. Ez a húzás kicsit szíven ütött, ilyeneket a magyar hivatalok szoktak csinálni. Persze lehet, hogy a végén, miután igazoltam magam, elmesélik, hogy egy kínai hekkerbanda akarta lenyúlni a 23 fontomat, amiből R2D2 USB hubot akartam venni, de a PayPal megvédett tőlük, és akkor nagyon hálás leszek.

Tulajdonképpen az is lehetek, hiszen a pénzem nem veszett el, és azonnal megkapom, amint intézkedem.

Emellett pedig tulajdonképpen már itt figyel egy SW füles és egy Jedi fürdőköpeny, azért ez sem semmi…


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.