eBay Dealhunter - gepsegszalon.hu

Ha valaki azt mondaná, itt van 200 euró, költsd el jól, azt hinnéd, könnyű feladat, ugye? Én is így voltam vele. Pedig vannak ám nehézségek, főleg, ha bírák figyelik, mennyire kreatívan shoppingolsz. A Gépségszalon ugyanis meghívást kapott az eBay dealhunter versenyére, ami pont erről szól.

Négy másik hazai bloggerrel együtt minket is felkértek, hogy vegyünk részt az eBay dealhunter versenyében: ennek lényege, hogy költsünk el 200 eurót a szolgáltatás keretein belül, minél kreatívabban. Örültünk is magának a ténynek, no meg a mezőnynek is: kihívás ám az ilyesmi. Elsőként ma azt meséljük el, mik voltak az elvetett ötletek, holnap pedig jövünk azokkal, amiket érdekesnek tartottunk arra, hogy “ráússzunk”.

Persze nagy volt a kísértés, hogy mind a négyen válasszunk valami szépet magunknak, oszt’ csókolom. De ez nem tűnt volna fairnek, és legyőztük magunkban a kapzsi késztetést. Különben is, annyi minden van az eBay-en, ami itthon (egyelőre, vagy egyáltalán) nem kapható, és amivel örömet lehet szerezni – még ha éppen nem elsősorban magunknak is. Például két hete jött a hír, hogy sztárok Twitter-aktivitására lehet licitálni a TwitChange akció keretein belül (az összeget jótékony célra fordították, a beteg gyerekeknek otthon adó haiti Miriam Center újjáépítéséhez járultak vele hozzá). Felmerült bennem, hogy keresek egy “viszonylag olcsó” sztárt, és megvásárolom kábé 200 euróért az opciót, hogy retweetelje egy csiripemet. Naná, hogy nyilván olyan tweetet írtam volna, amiben a Gépségszalonról esik szó, tehát úgy tűnt, ez mindenkinek jó lett volna. Csak éppen az akció lezárult szeptember 25-én. Ráadásul nem tudom, labdába rúgtam volna-e a 200 euróval, ugyanis (szerencsére) az akcióval összesen több mint 500 ezer dollárt gyűjtöttek össze.

A másik nagyszerűnek tűnő ötlet az volt, kiválasztunk pár jó kis retro játékhoz vagy kultfilmhez kapcsolódó relikviát, és megszavaztatjuk az olvasókat, hogy mit vegyünk meg közülük. (Ezekből is rengeteg van, csak kapkodjuk a fejünket.) Aztán szerettük volna kisorsolni a megvásárolt cuccokat az olvasók között. Ez az ötlet is több sebből vérzett: a dealhunter játék két napig tart, ennyi idő alatt nehéz lett volna begyűjteni mindenki véleményét, a másik kritikus pont pedig a nyereményadó: a 200 eurót ugyanis csak vásárlásra lehet fordítani. Szóval, ezt is buktuk.

A harmadik irány az lett volna, hogy összevásárolunk mindenféle macskajátékot, és teszteljük a szerzők macskáin, ugyanis mind rendelkezünk tesztalanyokkal. Ezt azért vetettük el, mert a kínálatban nem nagyon találtunk kütyü jellegű cuccokat, amik illettek volna a blog tematikájába. Meg egyébként is, simán lehet, hogy pénzkidobás lett volna az egész. A mi macsekunk, Vasquez például egy pézsével vagy egy hajgumival is hosszasan el tud szórakozni, csak ezért tehát nem lett volna szüksége elektronikus ketyerékre. Még a kifejezetten neki, pénzért vásárolt plüss egeret is többnyire trófeaként cipeli el valami titkos rejtekhelyére, aztán persze nem játszik vele többet.

Szóval, ilyenek jártak a fejünkben, mire eljutottunk a végső tervig, amit holnap közlünk. Addig is, amíg visszatérünk, nézegessétek Jóljár Jolán Facebook és Twitter oldalát, ezek az akció köré szerveződött oldalak. Mi pedig nem tudtuk megállni, és elkészítettük saját, Gépségszalonos eBay avatárunkat, akik még a nyolcvanas években néztek mesét a tévében, tán emlékezhetnek… ;)

eBay Dealhunter - eBay Tóbiás - gepsegszalon.hu


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.