Névjegykártya-szkenner - gepsegszalon.hu

A tárgyalásokon az öltönyzsebekből gyakran előkerülnek a stílusos (vagy épp hóttunalmas) névjegykártyák, de naná, hogy a japánoknak ezt az alapvető üzleti kelléket is meg kell újítaniuk. Íme a digitalizáló és katalogizáló funkciós névjegybigyó a menő (?) menedzsereknek.

A most bemutatott kis kütyü miatt kénytelenek voltunk új virtuális rovatot alkotni. Nem mondom persze, hogy ez a legőrültebb kütyü, amit valaha láttunk itt a Szalonon, viszont a drága jó japán innovátorok valami olyasmibe nyúltak bele, amit sikertelenül próbál megújítani bárki is. A névjegykártyák ugyanis státuszszimbólum-mutatók, ugyanúgy, mint a trendi és drága nyakkendőtűk, vagy az egyedileg készített bőr aktatáskák: a topmenedzser ezzel villant, ettől az, aki. A szépre cizellált, vagy épp ipari dominanciát sugallóan egyszerű papírdarabok mutatják meg a tárgyalópartnernek, hogy az illető “nagy hal”. Ezért sem terjedtek el igazán a “menedzserkalkulátorok”, és bár manapság is lehetne okostelefonba pötyögni mások adatait, a kis papírkák makacsul tartják magukat.

Névjegykártya-szkenner működés közben - gepsegszalon.hu

A Pitrec nevű kis készülék gyártói (akik szimplán a King Jim nevet adták a cégnek) azért megpróbálkoznak a lehetetlennel. A kis kütyü egyik végén egy apró vájat található, abban kell végighúzni a kapott kártyákat, mintha hitelkártyák volnának. A papírkák felületét a készülék apró szkennere digitalizálja, és az OCR funkciók miatt nem csak a kártyák képe kerül elmentésre, de a rajta levő szöveg is eltárolódik kereshető, katalogizálható formában. A 2 gigabájtos microSD kártyával működő küttyenet összesen 2000 névjegyet tud eltárolni, és a gyártó szerint inkább ilyet tartsunk az öltönyzsebben a papír névjegyek helyett.

Ja, és még valami: a kis bigyó ára a Japan Trend Shopban potom 401 dollár, ami a cikk írásának napján 89 000 forint környékét jelent… Szerintetek is alkalmi vétel?


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.