A film szerint 2015. október 21-ére érkezik vissza a jövőbe Marty McFly, és egyebek mellett olyan érdekességekkel is találkozik, mint a cipő, ami magától megkötődik. Úgy tűnik, többen is dolgoznak azon, hogy tényleg valóság legyen a különleges cipőből öt éven belül.

Például a Nike is beadott egy ilyen szabványt, bár ennél többet nem tudni a terveikről. Végülis egy szabvány nem kötelezi őket, hogy tényleg neki is álljanak a dolognak. Ha gonosz akarnék lenni, akár azt is feltételezhetném, hogy csak simán azt akarják, hogy más ne csinálhassa meg.

nike power laces

Jelentkező ugyanis akad, méghozzá egy barkácsoló hajlamú hölgy személyében. Blake Bevin pár hónapja készítette el a Power Laces koncepciójának 1.0-s verzióját. A durván nyolcvanas években pompázó modell egy művészeti versenyre készült, és nem tűnt éppen tökéletes mintadarabnak.

power-laces-1

Egy nagyméretű szerkezet volt a cipő hátulján, ebben voltak a motorok, amik meghúzták a cipőfűzőt. A kép alapján egyáltalán nem tűnt kényelmesnek, és valószínűleg a vízállóság terén is kihívásokkal küzdött.

Amikor erről a cipőről olvastam, akkor egyrészt elismeréssel adóztam neki, mert szerintem tök nagy dolog, ha egy lány ilyenekkel barkácsol, és nem mondjuk hímez vagy fon. De hát azt azért ettől függetlenül beláttam, hogy ez csak poén ötletnek jó.

Blake Bevin

Akkor viszont ledöbbentem, amikor megláttam, hogy mit hozott ki az ötletéből Ms Bevin a második körben. Eltűntek a fura drótok és a bumpszli szerkezetek (sőt, a neonszínek is, ami persze mellékes, de azért örvendetes). A videó szerint az új modellben a sarokrészbe került egy szenzor, ami nyomásra aktiválja a fűző-összehúzó mechanizmust. Egész meggyőző, nem?

Bevin most épp támogatókat keres, ugyanis komolyan meg akarja valósítani az ötletét. Miután közzétette az első verzióról készült képeket és videókat, egy csomó pozitív visszajelzést kapott. A geekek és sci-fi rajongók is biztosították a támogatásukról, illetve olyan embereket is megfogott az ötlet, akik valamilyen mozgási rendellenességgel küzdenek – az ő életüket nyilván megkönnyítené egy ilyen cipő.

Szóval most Blake Bevin 25 ezer dollárt szeretne október 11-ig összegyűjteni, hogy aztán nekiálthasson a gyártásnak. Egyelőre 4349-en áll a számláló, de még van 31 nap… Állítólag meg fogja oldani, hogy ne sértse a terméke a Nike vagy más szabadalmát.

Én szurkolok neki :)


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.