Guitar Sidekick - telefontartó gitárnyakra - gepsegszalon.hu

Érdekes ötlet a Guitar Sidekick: segítségével egyszerűen erősíthetünk mobiltelefont a gitár nyakára. Mielőtt jönnének a “már megint mi ez a hülyeség” jellegű vélemények: mi is így gondoltuk, aztán rácsodálkoztunk a megoldásra.

Tehát, adott a Guitar Sidekick, amely kábé hatezer forintos áron stílusosan oldja meg, hogy okosteló kerüljön a gitárnyakra. Mikor megláttuk az eszközt, természetesen a mi szemeink is “WTF-állásba” kapcsoltak: mégis mi a fenéért kéne zenélés közben bámulnunk egy iPhone, vagy valamilyen androidos telefon képernyőjét? Hívást várunk? Plants vs. Zombies-t játszunk két lassabb akkordváltás között?

Guitar Sidekick - telefontartó gitárnyakra - 2 - gepsegszalon.hu

Persze a válasz azért viszonylag gyorsan megérkezett: Android, iOS vagy egyéb rendszerek alá már egyre több gitárral kapcsolatos alkalmazás létezik. Hangológépek, akkord-oktató programok, tabulatúra-olvasók és kottázók férnek el a telefonok képernyőin, szóval tanuláshoz, gyakorláshoz teljesen jól használható egy ilyen megoldás. Ráadásul, ha azt is hozzáveszem, hogy ezek a telefonok már tökéletesen alkalmasak netezésre és videólejátszásra is, még további lehetőségek tárháza bukkan elő: a YouTube például tele van gitárleckékkel, profi vagy épp önjelölt tanárok tippjeivel és bemutatóival. Magyar alternatíva pedig a tippeket és trükköket bemutató VideoSmart lehet, ahová még szerénytelen személyem is elkövetett pár gitáros videót. Ott egyébként pár dobolós tippem is akad, bár Drum Sidekick jellegű termékről egyelőre nem hallottunk…


Szólj hozzá

*

GÉPSÉGSZALON

Ez egy úgynevezett "tech lifestyle blog". Szó esik itt vicces bigyókról és egy fokkal komolyabb elektronikai cikkekről, nőknek szánt kütyükről és hasznos weboldalakról, geek kultúráról és nerd divatról, tippekről és mindenféle kockaságról. Ja, meg persze macskákról és Star Wars relikviákról.

Gépségszalon a Facebookon

Friss kommentek

    HIRDETÉS

    Gyakori címkék


    By Gépségszalon Kreatív Bt. 2008-2014.